İLKOKULA BAŞLAMANIN BİR YIL ERTELENMESİ

Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşmamız ile birlikte, yeni dönem başlamadan önce karşılaşabileceğiniz bir husus olan bazı öğrencilerin ilkokula başlamasını 1 yıl ertelenmesi konusudur. Bu konuda velilerimizden, dolayısıyla da sizlerden sorular gelmeye başlayacaktır. Bu sebeple sizlere bu konuda bilgilendirme yapmak istedim.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Alev ÖZMEN PEKER


Öğrencisinin ilkokula başlamasını 1 yıl ertelemek isteyen velinin ne yapması gerekiyor, bu konuda süreç nasıl işleyecektir ?

 

1-            Öncelikle aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Tabloya göre, öğrenci yaşı itibarı ile, daha doğrusu doldurduğu ay itibarı ile, ilkokula başlamayı erteleme hakkına sahip mi, değil mi konusunu netleştiriniz.

 

2-            Öğrencinin kaç aylık olduğunu hesaplarken baz alınan tarih 30 Eylül 2022 dir. Tabloda zaten doğum tarihlerine göre öğrencinin kaç aylık olduğu hesaplanmıştır.

 09-06-2022

3-            Aşağıda gönderdiğim tabloya göre öğrenci ilkokula başlamasını erteleme hakkına sahip ise velimiz erteleme işlemlerini başlatabilir. 2 farklı erteleme yöntemi bulunmaktadır. Öğrencinizin hangi erteleme türü ile ilkokula başlamasını erteleyebileceğini, öğrencinin doğum tarihine göre aşağıda göndermiş olduğum tablodan belirleyebilirsiniz. Erteleme yöntemleri şunlardır:

a-            Velisinin öğrencinin kaydının çıktığı okula vereceği erteleme talebi dilekçesi ile erteleme yapabilecek öğrenciler.

b-           RAM tarafından düzenlenecek rapor ile erteleme yapabilecek öğrenciler.

 

4-            Ertelemesi RAM Raporuna gerek olmaksızın dilekçe ile yapılabilecek öğrencilerin velisi, öğrencisinin kaydının çıktığı okula bir dilekçe vererek okula başlamasını erteleyebileceklerdir.

 

5-            RAM tarafından düzenlenecek rapor ile ertelemesi yapılacak öğrenciler için ise  süreç şu şekilde yürütülecektir.

a-            Devlet hastaneleri veya Üniversite Hastanelerinden "Durum Bildirir Tek Hekim Raporu" alınır. Özel hastaneler ve Aile Hekimliklerinden alınan raporlar GEÇERSİZDİR. Özel Üniversite Hastanesinden alınan rapor geçerlidir.

b-           Rapor kesinlikle e-rapor formatında olmalıdır.

c-            Raporda öğrencinin geçerli bir hastalık tanısı ve "2022-2023 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamı uygundur" yazısının olması gerekmektedir.

d-           Bu raporu alan veli, rapor ile birlikte RAM'ne bizzat gelerek randevu almalıdır. Daha sonra da randevu tarihinde öğrenci ile birlikte inceleme için RAM'ne gelmelidir. Randevusuna gelirken anne, baba ve öğrenciye ait kimlik fotokopileri, öğrenciye ait 1 adet vesikalık fotoğraf ve hastane raporunu kesinlikle yanında getirmelidir.

e-           Erteleme içim RAM'ne yapılacak randevu başvuruları ağustos ayından itibaren yapılmalıdır. Ancak Eylül, Ekim, Kasım aylarında da ertelemeler yapılabilmektedir. Bu konuda bir zaman sınırı yoktur.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi